четвъртък, 11 септември 2014 г.

Войната на коректорите

Здравейте, 

септември е! Изобщо не можах да разбера кога измина август. Не искам и да си помислям, че онзи сезон с буквата "Е" вече чука на вратата - "Стой си там ЕС*Н!".
 Тази година си изкарах превъзходно лято - не ми се иска да свършва. Видях невероятни места, изживях много незабравими мигове. Оставих блога настрана, тъй като имах нужда от почивка - мисля, че не е нужно да се оправдавам. Надявам се, че всички Вие, които посещавате моят блог, ще ме разберете. Благодаря Ви, без Вас нищо от това няма смисъл :)

 Спирам с лирическите отклонения и се връщам на темата - днес тя е коректори. През топлия сезон освен слънцезащитният крем с цвят, мои верни помощници бяха и два коректора, а именно Catrice Camouflage Cream и Essence Stay Natural.


 Ще започна с коректора на Essence Stay Natural


Продуктът се предлага в четири нюанса - 01 Soft Beige, 02 Soft Sand, 03 Soft Nude и 04 Soft Honey. Моят избор се спря на 03 Soft Nude. Коректорът е под формата на писалка, което помага за лесното му нанасяне. За да излезе необходимото количество продукт, трябва само да завъртим долната част на опаковката. Доста компактен и стабилен е и може да се носи в дамската чанта, за да ни е винаги подръка. 


 Това, което ми харесва най - много е апликаторът - четчица от синтетичен косъм. Благодарение на нея нанасянето на коректора е много лесно и удобно. 


 Консистенцията е по - течна, което на мен много ми харесва. Лека и приятна е, без мирис.


 Първоначално цветът изглежда много светъл, но когато се разнесе хубаво пасва много добре на кожата. Не се събира в гънките под окото и озарява погледа страхотно.


 Това, което на мен изобщо не ми харесва е, че когато завъртя опаковката, в началото не излиза продукт. Случвало ми се е да завъртя твърде много пъти и когато най - после коректорът започне да се показва не спира да тече от писалката. Понякога, когато отворя капачката по нея също има насъбрано количество от продукта.
 Също така надписите на опаковката вече се изтриха, но това не ме притеснява чак толкова.
Количеството на продукта е 1,5 милилитра. Засега мнението ми е, че не е много икономичен, защото, както казах, понякога излиза прекалено много коректор. Но когато свърши ще мога да дам по - обективно мнение. 
Цената е около 4 - 5 лева.


 Другият коректор, за който искам да си поговорим е този на Catrice - Camouflage Cream.


 При този коректор имаме три нюанса - 010 Ivory, 020 Light Beige и 030 Rosy Beige. В сайта виждам, че 020 е заменен от нов цвят 025 Rosy Sand, но не съм го виждала по стелажите на марката. Цветът, който имам аз е 030 Rosy Beige.


Продуктът се предлага в черно пластмасово бурканче на винт. Опаковката отново е много удобна и подходяща за дамската чанта. Няма опасност да се отвори и да я нацапа.


 Това, което не ми харесва при Catrice - Camouflage Cream е че не се нанася с апликатор. Необходимото количество продукт се взема директно от бурканчето, което ми се струва малко нехигиенично. И макар, че винаги си мия старателно ръцете, преди да се гримирам, все пак си мисля, че лесно могат да попаднат прашинки и всякакви неприятни неща. Бррр, не искам да се замислям какви бактерии може да има.


 Консистенцията на този коректор е суха. Той е подходящ за прикриване на несъвършенства - петънца, пъпки и други. Лично аз го използвам и за прикриване на тъмните кръгове под очите, като го нансям по надолу от самото око. В противен случай има вероятност да се събере в гънките и резултатът няма да е много красив. 


 Цветът е наситен. Продуктът е много икономичен. Има лек мирис, но в никакъв случай не е неприятен.


 Нанасям от коректора с пръсти върху желаните места, а след това с гъбичка потупвам, където е необходимо.
 Количеството на този продукт е 3 грама и както казах е много икономичен.
 Цената е около 6 - 7 лева.


 В заключение мога да кажа, че съм доволна и от двата коректора. Използвам ги заедно, за прикриване на различни зони от лицето. 


 Една идея от мен - когато прикривам тъмните кръгове под очите нанасям Catrice - Camouflage Cream в долната част на окото, а във вътрешния ъгъл слагам от Essence Stay Natural. По този начин получавам покритието на Катрис и озаряването на погледа от Есенс :) 

 Надявам се да съм Ви била полезна. Ще се радвам да споделите какви коректори използвате и по какъв начин ги нанасяте.

Може да го направите във Фейсбук страницата на блога:

 Ще се видим скоро, а до тогава Ви желая много, много любов и усмивкииииии :))) 

Mihaella Golden

5 коментара:

 1. Аз нанасям коректорът на Catrice с плоска малка четка и резултата е много добър :)

  ОтговорИзтриване
 2. Можеш ли да ми кажеш каква е четката, която използваш? Аз имам една за фон дьо тен плоска, но ми идва голяма за коректора.

  ОтговорИзтриване
 3. Коректорът на Catrice според мен има по-добро покритие :-) . http://mybeautywords.blogspot.com

  ОтговорИзтриване
 4. Да, определено. Много съм доволна от него :))

  ОтговорИзтриване
 5. Коректорът на Catrice наистина е добро попадение. Поздрави за статията!

  ОтговорИзтриване