събота, 30 март 2013 г.

Целувки :*

 Здравейте :)

Днес ще Ви изненадам с една рецепта за .. целувки :) Много обичам да си ги похапвам, но купени от магазина не са същите каквито стават, когато си ги приготвя сама у дома. Аз обичам пълнежа да е като дъвка - нали се сещате, като целувките от едно време :)) Тази рецепта е много бърза и лесна за изпълнение, а резултатът - божествен!
 Да започваме :))
  Ето ги и необходимите продукти:

* 5 белтъка ( в зависимост от количеството може да използвате и повече)
* 1 чаена чаша захар ( ако не искате да е толкова сладко може да намалите количеството )
* 2 - 3 капки оцет
* хартия за печене
* ванилия ( по желание )
 Започваме като отделим жълтъците от белтъците. 





 Разбиваме белтъците на сняг. След това постепенно добавяме захарта. Трябва да се разбива по - продължително, за да може захарта да не остане на кристалчета. Добавяме и 2 - 3 капки оцет.


   


Вече може да пристъпим към интересната част. Изрязваме си хартията и я намазваме с малко олио. След това започваме да си пълним шприца и да оформяме нашите целувки. Ако в момента нямате шприц, може да използвате обикновена торбичка, като първо я напълните със сместа, а след това изрежете малка дупчица. Сами си избирате в каква форма да са вашите целувки :)




 Предварително си слагате фурната на сушене на около 100 градуса. След това слагате целувките и когато започнат да "сълзят" са готови. Ще разберете, че са готови, защото се вижда как се получават едни балончета и самите целувки стават по - твърди. Приблизително време - около 30 - 40 минути. 


Във фурната :)






 Целувките се консумират с любими хора и много, много положително настроение :)
 Надявам се рецептата да Ви е харесала и, ако я опитате, да споделите с мен. 
   Желая Ви приятни почивни дни :))

Mihaella Golden                                  

4 коментара:

  1. Изобщо не ме бива в готвенето, но си обяснила рецептата отлично и може да я пробвам, когато имам повече време. Мерси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавото мнение :) Ако изпробваш рецептата, да кажеш дали са ти харесали целувките :))

      Изтриване
  2. Не съм любителка на целувките, но тази рецепта бих опитала да направя вкъщи :) Голям труд си положила за публикацията и толкова хубаво описа всичко! Евала :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поли, мнението ти много ме зарадва. Благодаря ти! За в бъдеще ще подготвя и други рецепти. Ако си направиш целувки сподели дали са ти харесали :))

    ОтговорИзтриване