вторник, 22 юли 2014 г.

Дехидратирана кожа

Здравейте,

преди време с Вас си говорихме за продуктите, които използвам за моята кожа. Днес е време да обърнем внимание на двата крема за лице, за които Ви бях споменала. ( Ако сте пропуснали публикацията - тук ).


 Ще започна с това, че кожата ми си има свой характер, с който трудно се спогаждам. Суха е и се нуждае от доста хидратация. Използвала съм много продукти с такива свойства, но тези двата са едни от най - добрите ми помощници в борбата с чувствителната кожа.
 А сега малко повече за тях.


 Uriage е френска козметика. Историята и е доста интересна и започва още в Древен Рим, след нахлуването в Галия. Когато преминавали през Френските Алпи, галите се натъкнали на извор. Чрез къпане в термалната вода те забелязали, че раните им се възстановяват много бързо. Те всъщност открили изключителните свойства на тази уникална вода - термалната вода Uriage. 
 Това е първият крем на тази марка, който използвам, и трябва да Ви кажа, че съм много доволна. 


 Преди няколко месеца кожата ми стана много суха, появиха се зачервявания и трябваше да намеря крем, който да се справи с тези проблеми. Именно тогава посегнах към Uriage XEMOSE. Подходящ е за много суха кожа с отслабена бариерна защита. 


 Всички знаем колко е неприятно, когато усещаме сърбеж и сухота по лицето. Трябва да Ви кажа, че няколко дни след като започнах да използвам крема, забелязах голяма разлика. Сухите петна ги нямаше и лицето ми беше много свежо. 


 Текстурата е много приятна. Стои леко върху кожата и не е лепкава. Има много лек, ненатрапчив аромат, а самият крем не съдържа парфюм. Веднага ще усетите, че този продукт си върши работата :)


 Отново ще кажа, че съм много доволна от крема Uriage XEMOSE. Препоръчвам го на всички, които имат проблем със сухата и чувствителна кожа.

 По същото време когато си купух този крем, се сдобих и с още един - La Roche - Posay Hydraphase Intense Riche ( представете си как е изглеждала кожата ми :))


 Както може би знаете, продуктите на La Roche - Posay са едни от любимите ми когато става въпрос за грижа за лицето. Използвала съм техният ББ крем ( за който може да прочетете тук ) и богатият хидратиращ ( тук ). От аптеката ми го препоръчаха заради интензивната рехидратираща грижа.


 А ето какво ни обещават от марката: 
  •  Хиалуроновата киселина интензивно рехидратира, доставяйки вода на кожата;
  • Подсилва кохезията между клетките, помагайки на кожата да задържи водата в епидермиса;
  • Богата и комфортна текстура, без ефект на омазняване;


 Текстурата е много лека и приятна. Кремът можа да се използва и преди нанасянето на грим, като основа. 
 Флаконът е много интересен. Благодарение на него не влиза въздух и се запазва свежестта на продукта. Също така опаковката е прозрачна и може да видите количеството, което Ви остава. Необходимо е едно натискане на флакончето, за да получите достатъчно продукт за цялото лице.

 В заключение ще кажа, че съм много доволна от двата крема. Обикновено нанасям La Roche - Posay Hydraphase Intense Riche през деня, а също и в дните, когато нося грим - като основа. Вечер преди лягане слагам малко от Uriage XEMOSE и на сутринта кожата ми изглежда безупречно. 
 За около седмица се справих със силно дехидратираната кожа, благодарение на тези два мои помощника. 

 Надявам се публикацията да Ви е била полезна. Ще се радвам да споделите какви продукти използвате, за да хидратирате кожата си, особено сега през лятото. 
 А сега грабвам моята термална вода, за да се освежа и Ви пожелавам приятен следобед и много усмивки :))

Може да ме намерите във Фейсбук 

А това е страничката ми за ръчно изработени бижута

Mihaella Golden

3 коментара:

  1. много полезен пост! Аз имам същите проблеми с кожата ии със сигурност ще се разгледам за тези два продукта! :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че съм била полезна, Иве :) Другият крем на Ла Рош (богатият хидратиращ) също е много хубав, но тези ги препоръчвам ако проблемът е сериозен :))

      Изтриване
  2. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване